Vén Trotli

Vén Trotli

Szombat esti máz

2016. április 16. - Gépon Tibor

Méllllyen tisztelt nagyérdeműűűű publikuuuum! Csak tessssék, csak tessssék! Itt látható a világ legerőőősssebb embereeee! Ő az, aki le tudta győzni önmagáááát!

                                                                               -x-

Azt olvastam egy szakértőtől, hogy a festészet lényege az, ami a kép mögött van. Kíváncsi voltam és leakasztottam a falról néhány otthoni képet, de sajnos nem láttam mögöttük a lényeget. Talán bennem van a hiba?

                                                                               -x-

Az autószalonon bemutatták a legújabb autómodellt. Nekem nagyon tetszik, az a neve, hogy Nissan Bumford.

                                                                               -x-

Azt is olvastam,hogy három magyar kapta az agykutatás Nobel-díjának is nevezhető Agy-Díjat, ami ráadásul egy millió euróval jár. Úgy látszik, ez a hír nem érte el a szélesebb média ingerküszöbét, mondhatnánk azt is, hogy agyonhallgatták.

Ugyan kérem, hát vannak nekünk ennél sokkal fontosabb eredményeink is! Csak egyetlen példa: a 6 kilométeres kisvasúth! Hamarosan felavatják és az egész világ ezen fog r...csodálkozni! És akkor fogunk tudni igazán büszkén, és emelt fővel járni!

                                                                               -x-

Megkaptam a mindent eldöntő orvosi leletet. Sajnos nem mindent értettem belőle, de szerény latin tudásomat összeszedve megállapítottam, hogy majdnem minden rendben van. Csak egy mondatot nem tudtam értelmezni, ami így szólt: cronicus alcoholicus. Valószínűleg a laborban összekevertek egy történésszel.

A teljes gyógyulásom érdekében még egy impotencia növelő gyógyhatású(?) készítményt is felírtak. Hát ezeknek már semmi nem elég?( Ezt nevezték régen a túlhajszolt nemi élet teljes hiányának.) Csak azt nem értem, miért pont most lettem népszerű a hölgyek körében? Nem lehetett volna korábban? Féltem is egyébként, hogy szexuális érdeklődésem irányultsága a gyógyszer hatására esetleg megváltozik. Sok minden lelankadt már, de a szebbik nem iránti érdeklődés szerencsére nem.

                                                                               -x-

Készletkisöprés! Öreg vagyok és elkezdtem filléres emlékeimet selejtezni. Azt látom, hogy egyre több olyan felesleges holmim van, amire már valószínűleg nem lesz szükségem és ezért kidobom őket. Aztán lassan majd én következem. Spekuláltam is, hogyan dedikáljam a most megjelent könyvemet az életemet megmentő orvosomnak?

-"Tisztelettel egykori betege"?(Hát már nem él?)

-"Tisztelettel egy egészségese"?(Ez jó, mert arra utal, hogy a betege voltam, de már meggyógyított és egészséges vagyok.) Mellesleg azt is elég morbidnak találom, amikor a gyászhír végén megköszönik az orvos áldozatos munkáját.

                                                                               -x-

Most már jó lenne eldönteni, hogy mi szeretnél lenni! Tudom, hogy bizonytalan vagy, de kérlek, ne hallgass senkire, vedd kezedbe a sorsod alakítását. Nincs senki, akire magadnál jobban számíthatnál, igazán csak magadra támaszkodhatsz.

Lehetsz cukrász, pincér, zenész vagy orvos, de vedd figyelembe, hogy ha maradandót akarsz alkotni, akkor leginkább tudósnak vagy művésznek kéne lenned. Próbálj meg élő példákat követni, olyanokat, akik önzetlen hősök, nem várnak ellenszolgáltatást, csupán példát mutatnak és remélik, hogy fáradozásuknak lesz valami eredménye az emberiség számára.

Az egyik ilyen példakép lehetne Ferenc, a későn jött pápa, a másik Piccard, aki napelemes repülővel próbálja körberepülni a Földet.

Az utad így nem lesz könnyű, de talán megéri.

Isten éltessen kisunokám, 18. születésnapodon!

                                                                              -x-

Az autósok nagy örömére végre beüzemelték a szuper-traffipaxokat. Mostantól mindenki biztonságban érezheti magát, mivel mindenki szabályosan fog közlekedni, a komputer nem tesz majd különbséget magasrangú és hétköznapi ember, autó között, egyformán fog büntetni mindenkit.

De mivel Magyarországon vagyunk, esetleg elképzelhető, hogy mégis lehet megkülönböztető jelzéssel közlekedni. Nem a kék lámpára gondolok, hanem a rendszámra, sőt autótípusra. Ugyanis azt látom, hogy bizonyos rendszámú és típusú autók ugyanúgy száguldoznak, mint a jó békeidőkben,és amelyekre továbbra sem érvényesek a sebességkorlátozások. Persze a kamerák mindent látnak, de lehet, hogy ezek ún. okoskamerák és ki vannak oktatva, hogy kiket lehet megbüntetni és kiket nem.

A szoftvert pedig tovább tökéletesítik. Most még csak azt látják, hogy be vagy-e kötve, lejárt-e a forgalmi engedélyed vagy netán menet közben telefonálsz. Az egyik ilyen kamera előtt szabályosan elhaladva mégis az a furcsa érzésem támadt, hogy mosolyognom vagy integetnem kéne, de rájöttem, hogy ez csak egy átmulatott éjszaka okozta kényszerképzet volt.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben azt is ki tudják szűrni, hogy kik alkalmatlanok a közúti közlekedésben való részvételre. Például, aki ittasan ül volán mögé, vagy menet közben beszélget utastársaival, de a további finomítások után azt is látni fogják, hogy kinek van bólogató kutya a kalaptartóján, vagy rózsafüzér a belső visszapillantón, ami köztudottan egyértelműen a béna autóvezető ismérve. A kamerák figyelme előbb-utóbb ki fog terjedni a kalapot viselő úrvezetőkre is, akik ráadásul kesztyűben fogják a kormányt és dudálnak.

További bűnjel lehet a kalapok belső peremén összegyűlt kalapzsír is, de már dolgoznak a nadrágok zsebeiben található zsebpiszok-érzékelő berendezésen is. Ezek mind a közúti forgalomból való kitiltást fogják eredményezni. A legkorszerűbb ellenőrző rendszerek pedig azt is ki tudják majd mutatni, hogy elindulás előtt ellenőrizted-e a fékfolyadék-és alkoholszintedet, vagy hogy mostál-e fogat!

Úgyhogy Kedves Úrvezető Társaim! Miután a felsorolt szabálytalanságokat úgysem tudjuk maradéktalanul kiküszöbölni, azt javaslom, hogy ki se álljunk a garázsból, inkább üljünk kerékpárra vagy tömegközlekedjünk.       Az okos traffipaxok pedig menjenek...nyugdíjba! 

                                                                            -x-

A bejegyzés trackback címe:

https://ventrotli.blog.hu/api/trackback/id/tr588631340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alekszandr toth 2016.04.17. 00:12:19

Kedves TROTLI ! Minden elismerésem Tiéd , de nálam a képek mögött mindig pókhálót találok !!!
süti beállítások módosítása