Vén Trotli

Vén Trotli

Üzenőfüzet

2017. december 02. - Gépon Tibor

 

Közel húsz éve autózgatunk robotokkal a Mars felszínén és csak most jövünk rá, hogy a hegyek lejtőin lévő vízfolyás-nyomokat mégsem víz, hanem homok-folyás hozta létre. Ha ez így foly-tatódik, újabb húsz év kutatás után kiderülhet, hogy még csak nem is homok, hanem pépesített krumplileves, esetleg paradicsompüré folyik ott, (bár ennek örülhetnénk, mert ez az élet nyomait jelezné).

Leves a Marson.

img_20171004_183033.jpg

A múlt heti hírekből még az is kiderül, hogy a rádióaktív felhőt pedig nem a Paks építését végző orosz cég küldte a fejünk fölé (szerencsére már el is ment, de hova?), hanem a Soros alapítványa, ezzel is bizonyítva az igazmondás fontosságát. Szerencsére bádoglavórokkal üzeneteket is tudunk már küldeni a földönkívülieknek, csak nagyon óvatosnak kell lenni, mert a végén még meghallják és képesek lesznek válaszolni, sőt kérdéseket is feltenni. Akkor aztán bajban leszünk, miután nincs nagyon mivel dicsekednünk. Hazudni persze nekik is tudnánk, ahogy itt a Földön egymásnak szoktunk, de a válasz szerencsére legkorábban 25 év múlva érkezik, addig is elgondolkodhatunk, hogy mit és hogyan mondjunk meg nekik. Késői szüretelésű bor, de ha már előbb szüretelték volna is, késő lenne. A neve Hegycsúcs, földrajzilag beazonosíthatatlan jelölésű, a bormaffia oltalma alatt álló, folyékony, bornak látszó égi tünemény. Gyümölcsös, tökre emlékeztető karaktere alkalmassá teszi fogyasztását illuminált társaság számára, elsősorban hagymás zsíroskenyér mellé. Szulfitokat és egyéb posványokat is tartalmaz, de csak az üveg váltható vissza. Az orvos a műtét után megkérdezte, tud-e már szellenteni. Hóóógyne, doktor úr, megmutassam? Azért ellátta őt hasznos életviteli tanácsokkal is. Mostantól nem szabad lopni, csalni, hazudni, ez mind káros az egészségre és így egytől öt évig terjedhető haladékot kapott az élettől, végrehajtás egyelőre felfüggesztve. Örömében nagy bátran meg is változtatta a pofiképét.

2014_tibor_muvei_026.jpg

Egyébként kérdezném, meddig kell még ezt a kemoterápiát folytatni, nagyon unom már. Ameddig meg nem gyógyul. Miért, meg fogok gyógyulni? Nem.Azért az elektronikus lélekharangnak még nem kell megkondulni.

Egy kis vigasz.

img_20171120_141840.jpg

Ott állt a fényes pláza előtt és elgondolkodva nézte a forgatagot. Szép autókat látott, meg sok gyönyörű nőt. Némelyik még a régmúltról ismerősnek is tűnt. Csak ezek a gonosz, rosszindulatú sejtek ne lennének. Beszar-Al-Maszat, a hős arab terrorista. Ebben az esőkabátban jó nagyot lehet esni. Drágám, olyan szép vagy! Legalább 10 évet letagadhatnál, vagy esetleg azt a 15-öt, amit együtt töltöttünk. Meg talán engem is. Csend van, ülünk a kandallónál, fogjuk egymás kezét és a fb-on üzenjük egymásnak, hogy szeretlek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ventrotli.blog.hu/api/trackback/id/tr3713412139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása