Vén Trotli

Vén Trotli

Micsoda társaság!

2017. augusztus 04. - Gépon Tibor

 

A múlt század ötvenes-hatvanas éveiben néhány diáktársammal megalakítottuk a "Golf Társaság"-ot. Műszaki érdeklődésűek voltunk zömmel, ezért a célunk is hasonló lett, mégpedig első sorban autók és autó-motorok tervezése. "Feltaláltuk" az akkor létező összes motort, a boxert, az ellendugattyúst, az ikerhengerest, a bolygódugattyúst meg még ki tudja, milyeneket. Egy gépészmérnök ismerősnek is megmutattuk a "terveket", aki megdicsért találékonyságunkért, de ezeket már mind feltalálták-mondta. Szomorúságunkba egy kis büszkeség is vegyült, lám, milyen kreatívak és innovatívak vagyunk.( Akkoriban még nem ezeket a szavakat használták). Bánatunkban a Wankel-motor felé fordult az érdeklődésünk, ez volt azidőtájt a legmodernebbnek tűnő elképzelés, ami végül aztán nem igazán tudott elterjedni. Formatervezéssel is foglalkoztunk, kezdeti legjobb karosszéria-rajzainkat be is küldtük az akkoriban indult televízió egy gyermek-pályázatára, ahol nagy örömünkre be is mutatták azokat. Később a sorsunk más irányú fordulatot vett, de számomra még néhány évig hobbiból megmaradt a formatervezés, fiatalemberként tovább rajzolgattam. A rajzok "Golf" felirattal készültek, jócskán megelőzve a VW konszern autóit. Sajnos a nevet nem védettem le, így azt minden teketória nélkül fel tudták használni sőt, világhírnevet tudtak vele szerezni. Ha belegondolok, a mai napig kaphatnám a szerzői jogok után járó gázsit, milyen jó nyugdíj kiegészítés lenne.

p1100315.JPG

                                                                                   -x-

Mint ötven évvel ezelőtt, új űrhajókról álmodunk, ugyanolyanokról, mint a régiek. Új rakéta-hajtóműveket tesztelünk, ugyanolyanokat, mint a régiek. Új, most már csak miniatűr űrrepülőket próbálgatunk évek óta, sikertelenül. Szuperszonikus utasszállító repülőgépekről álmodozunk, ugyanolyanokról, mint. Babakocsi méretű Hold-és Mars robotokat tervezünk 5-10 év múlva. Gyerekek a Legolandban. A Nemzetközi Űrállomás csőlakóinak lakótere 3 méter átmérőjű, a Skylab űrlaboratóriumé 6 méter volt - 1972-ben, amelyik évben utoljára jártunk a Holdon. Ráadásul a jövőbeni feladatok és célkitűzések még évente meg is változnak. Hihetetlen ez a rohamos fejlődés. Elvtársak! A lelkesedésünk és a tavalyi kukorica töretlen!

                                                                                    -x-

(G)asztrológus=jövőbe látó táplálkozási szakértő. Ha megnyomja az "Enter" gombot, akkor (g)asztroenterológus lesz, és ha még a felhőket is tanulmányozza, akkor (g)asztroenterometeorológus.

                                                                                    -x-

Európa megtanulta, Amerika átvette és tökéletesítette. A japánok és az oroszok lekoppintották. Kelet-Európát és Kínát megtanították, Kínát nagyon. A tanítványok meg mindent elpusztítanak?

                                                                                    -x-

Sétarepülésre ment egy üzletfelével, annak magánrepülőgépén a magánrepülőteréről. Útközben a város szemétlerakója mellett mentek el, ahol sok szerencsétlen ember guberált. Nagyon szégyellte magát. Aztán egy másik alkalommal limuzinnal ment városnézésre a barátaival. A limuzin megállt egy lámpánál, ahol egy kapualjban hajléktalan feküdt. Nagyon szégyellte magát.

                                                                                     -x-

Ácsbrigád dolgozik, a főnök az épülő tető gerincén lovagolva. Elfogyott a szög, lekiabál az egyik segítőnek:-Hé, te ganyé! A többiek nem tudják, kinek szólt a főnök, így biztonság kedvéért mindannyian felnéznek.

p1080370.JPG

Húsvét-szigeti pad

                                                                                     -x-                                                                                    

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ventrotli.blog.hu/api/trackback/id/tr5712717766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása