Vén Trotli

Vén Trotli

Bizik

2017. június 25. - Gépon Tibor

 

Igen, megvannak a bizik, így, rövid "i"-vel, most már mindenki boldog és abban bízik, így, hosszú "í"-vel, hogy jön a megérdemelt vakáció. Az örömbe, akarom mondani, a fogaskerekekbe azért egy kis homokszem néhol mégis bekerült, mert az egyik, egyébként kitűnő gimnazistáról kiderült, hogy nem tud bukfencezni, a másikról meg az, hogy nem jól dobja a labdát, így csak négyest érdemelnek testnevelésből, ezért elúszott a kitűnőség.

Pedig még otthon is sokat gyakoroltak, először megtanultak lovagolni, aztán lóhátról nyíllal célbalőni, később meg már fordítva is megülték a lovat és úgy is találtak. A legjobbak ugyanezt már kézigránáttal is meg tudják csinálni, meg gépkarabéllyal, csak ilyenkor a lovak fülét fülvédővel kell védeni, a testüket pedig páncéllal az esetleg arra csellengő repeszektől. Már csak egy kis lépés az emberiségnek és hipp-hopp, be is sorozhatják őket katonának. Inkább a harcmezőn álljanak helyt, mint otthon, ágyban, párnák között, okostelón lógva, nemde? És hogy mindez mielőbb megvalósulhasson, keressünk nekik egy másik, egy jobb iskolát.

A pedagógia magasiskoláját.

                                                                                   -x-

img_20170624_184652.jpg

                                                                        -x-

Pia-nínó : Részeg embert az elvonóra szállító mentőautó, ahol pia-nista!

                                                                                    -x-

- Milyen stílusban festesz? - Hát kérem, én dadaista-szürrealista-kommandós stílusban. - A feleséged a múltkor nem ezt mondta. - Igen, szerinte ez csak egy egyszerű "krix-krax" stílus. És valószínűleg neki van igaza.

                                                                                   -x-

K-osz

img_20170624_184621.jpg

M7                                                                                  

Olvasom, hogy most már tényleg tervezik a balatoni autópálya Budapest felé vezető oldalának teljes hosszában három sávosra való bővítését. Ha ez így megy tovább, újabb ötven éven belül netán még a jobb oldali, a Balaton felé vezető oldalt  is elkezdik tervezni kibővíteni, mert netán valaki rájön, hogy péntek déltől ugyanannyian mennek egyik irányba le, mint vasárnap a másikon vissza. Persze ez nagyon nagy költség, úgyhogy addigra a teljes szakaszon ki kell építeni a pénznyerő radar-automatákat, hogy legyen miből finanszírozni. Ezek egyébként reményt keltő módon rohamléptekben készülnek, lassan már több van belőlük, mint a vadveszélyre figyelmeztető táblákból.

Így hamarosan már nem fogunk tudni bevadulni.

                                                                                     -x-

Tizedik

Végre felfedeztük, hogy van egy kilencedik (vagy tizedik, vagy esetleg tizenegyedik) bolygó a Naprendszerben. Ha nem tudnátok, akkor most elárulom, hogy az újonnan felfedezett égitest a legfontosabb része a rendszernek, ugyanis innen irányítják titkos csatornákon, titokzatos lények az emberiség sorsát. Nem is értem, mindezt eddig miért nem tudtuk, hiszen a mérete közel ugyanakkora, mint a Földé, ennek ellenére még az óriási teljesítményű hatalmas űrtávcsövek sem vették eddig észre. (Akkor kérdezem én, hogy akarunk más naprendszerekben még több bolygót felfedezni, ha az orrunk előtt lévőt sem tudjuk). Lehet persze, hogy mindeddig az illetékes felelős irányító emberek engedélye hiányzott, csak most valahogy egy kicsit elméláztak. Dehát nyugodtak lehetünk, hiszen hasonmás-küldötteik itt vannak közöttünk, akik méltóképp képviselik jószándékú akaratukat, akik minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy mielőbb békét teremtsenek az egész bolygón. Áldásos tevékenységükkel egyébként nap-mint-nap találkozhatunk világszerte, ugyebár. 

Úgy hívják őket, hogy politikusok.

                                                                                  -x-

- Drágám, adjál tanácsot! A műtétem miatt az utóbbi hónapokban annyi minden jótól meg lettem fosztva, hogy több dologban egyre nagyobb hiányérzetem van. Biztos tudnál segíteni, például úgy megennék egy finom palóclevest, meg egy jó nagy bécsi szeletet petrezselymes újburgonyával, ubisalival. Utána szívesen vennék egy túróspalacsintát mazsolával és mindezt egy pohár száraz villányi vörösborral (na jó, lehet szekszárdi is) öblíteném le legszívesebben.

Ha pedig mindezzel sikeresen végeztem, akkor már a nők is jöhetnének. Ugye, megértesz, drágám?!

                                                                                  -x-

img_20170624_100919-001.jpg

 Itt az igazi nyár!

                                                                             -x-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ventrotli.blog.hu/api/trackback/id/tr7312617827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása