Vén Trotli

Vén Trotli

Komolyak és viccesek

2017. augusztus 31. - Gépon Tibor

 

Kiskutyám, már számtalanszor megmondtam, hogy a postást nem szabad megugatni, főleg akkor nem, amikor pénzt hoz. Ennyi tapintat lehetne már benned! Vegyél példát anyádról, ő már megtanulta, hogy amikor a fizetést hozom haza, akkor mindig mosolyog, egyébként ő is sokat ugat, akarom mondani, elégedetlen. Emlékszem, hogy régebben még gyakrabban mosolygott, de nyugdíjas lettem, és nálunk mostanában folyton csak csaholást lehet hallani.

                                                                                           -x-

A Voyager-1 bolygószonda 1977-ben indult. 13 évi utazás és hatmilliárd kilométer megtétele után "visszanézett" a Földre, sőt egy szép fényképet is készített. Nem volt túl látványos a kép, mert a nagy fekete háttérben mindössze 0,1 pixel méretű pötty jelezte, hogy ez itt a Föld..." Nézzenek... arra a pontra...Azok mi vagyunk - mondta C. Sagan csillagász. Ott van mindenki, akit szeretnek...az összes örömünk és szenvedésünk...minden hős és gyáva, minden civilizáció alkotója és lerombolója, minden király és paraszt, minden szerelmes fiatal,.. minden korrupt politikus,(ilyen messziről is látszik?), minden szupersztár, minden legfőbb vezér, fajunk történelmének összes szentje és bűnös személye ott élt azon a porszemcsén...A Föld egy nagyon apró színpad a hatalmas kozmikus arénában. Gondoljanak a folyókat megtöltő vérre, melyet a tábornokok és császárok ontottak ki dicsőségben és diadalban, hogy ők lehessenek a pillanatnyi urai eme pont töredékének...Jelenleg a Föld az egyetlen, mely képes szállást adni az életnek. Semmi más nincsen...ahova fajunk áttelepülhet...ebben a pillanatban a Föld az a tér, ahol helyt kell állnunk...Talán nincs jobb mód bemutatni az emberi beképzeltség ostoba mivoltát, mint ez a távoli kép az apró világunkról. Számomra ez kiemeli annak felelősségét, hogy kedvesebben bánjunk a másikkal, hogy megtartsuk és ápoljuk eme halványkék pöttyöt, az egyedüli otthonunkat, melyet valaha ismertünk."

                                                                                          -x-

Autóreklám - kábítás magyarra fordítva. A megadott átlagfogyasztási adatok kizárólag a többi típussal való összehasonlítást szolgálják, az égvilágon semmi közük nincs a valós értékekhez, amit a vezetési stílus, az út-, és az időjárási viszonyok, a politikai légkör, valamint az igazmondási körülmények jelentősen befolyásolhatnak. A képen szereplő autó sem a valóságot ábrázolja, és köszönő viszonyban sincs a feltüntetett árú modellel, az itt látható kiegészítők pedig kizárólag opcionálisak és ha hiszik, ha nem, a valós árat akár ténylegesen meg is duplázhatják. A rendkívüli akció naponta 12 órától délig tart. Siessenek!

                                                                                          -x-

 Tudtam, hogy te vagy a legjobb és legelfogulatlan barátom! Te vagy az első, aki az írásaimat a híres humoros íróéhoz hasonlítja. Az persze más kérdés, hogy kettőnket nemigen lehet egy napon említeni, de hát nem tehetek róla, hogy írás közben mindig az ő művei lebegnek a szemem előtt.

                                                                                          -x-

Nagyon jól és gyorsan dolgoznak ezek a munkások. Már délre végeznek is mindennel és így az ebédet meg az adóforintjainkat már otthon költhetik el.

                                                                                         -x-

Vannak olyan színészek, akikért bemegyek a moziba, színházba, de vannak olyanok is, akikért be sem megyek. Ha mégis bemegyek és csalódok, akkor meg kijövök.

                                                                                         -x-

Amatőr festő munkaeszközei: karton (cipős,-vagy gyógyszeres doboz). Festőkés: Feleségétől eltulajdonított evőeszköz. Vegyes technika (ugye, milyen komolyan hangzik?) Az otthon talált bármilyen maradék festék. Ebből lesz a végén a depresszionista stílus.

                                                                                         -x-

Én kérem, időnként káprázatos vagyok! Lemegy a vércukrom és hallucinálok, meg káprázik a szemem. A jelenség leginkább azután jelentkezik, amikor megkapom a soron következő kemotoxot.

                                                                                         -x-

És most megint egy kicsit más. Idegen tollak, A. Einstein írta lányának (részletek): "Létezik egy rendkívüli erő...amely mindent magába foglal és irányít, ami az Univerzum minden egyes jelensége mögött áll, és amit még nem azonosítottunk. Ez az univerzális erő a SZERETET... Ez az erő mindent megmagyaráz és értelmet ad az életnek...ez az Univerzum egyetlen energiája, amelyet az emberi lény még nem tanult meg kénye-kedve szerint irányítani...Ha azt akarjuk, hogy fajunk túléljen, ha fel akarjuk fedezni az élet értelmét, ha meg akarjuk menteni a világot annak minden tudatos élőlényével, akkor a szeretet az egyetlen válasz. Talán nem vagyunk még készek szeretetbombát létrehozni, egy elég erős szerkezetet, ami elpusztíthatná a bolygót romboló gyűlöletet, hiúságot és kapzsiságot...a szeretet mindent legyőz...mert a szeretet az élet esszenciája."

                                                                                       -x-

 2010_junius_079.jpg

Csak egy szép alkony, ami után jön a napfelkelte...

A bejegyzés trackback címe:

https://ventrotli.blog.hu/api/trackback/id/tr5212791466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása